Sværdets kraft - Om bod, kamp og kærlighed i korsriddertiden

Målgruppe: 5.-7. klasse

Lektioner: 6-10 + tid til værklæsning

Fag: Kristendomskundskab, historie og dansk

Periode: April-juni 2021

Medfølgende aktiviteter: Kirkebesøg, ny graphic novel og lærerkursus

I haven ved Pater Noster kirken på Oliebjerget lige uden for Jerusalems gamle bymur, ligger to danske brødre begravet. Brødrene var Svend, biskop over Viborg, og hans bror Eskil, der var kriger. Brødrene drog på pilgrimsfærd til Det Hellige Land, og døde der i år 1153. Men hvad fik dem til at forlade Danmark og drage til Det Hellige land i en tid præget af kors-tog og konflikter?

Værklæsning af Jan Kjærs graphic novel Sværdets kraft

De to danske brødres forunderlige historie er udgangspunktet for en nyskrevet graphic novel af børnebogsforfatter Jan Kjær. I historien følger læseren den unge adelsmand Magnus, der mod sin vilje må forlade sin elskede og drage med de to brødre på bodsrejse. Efter brødrenes død, bliver Magnus indrulleret i Jerusalems korsridderorden og bliver dermed vidne til de begivenheder, der udspiller sig i byens møde med Saladin.

Historie og kristendom

Udover værklæsningen i dansk, skal eleverne arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik, samt dykke ned i centrale bibelske tekster og begreber som bod, tilgivelse, det hellige og treklangen: liv-død-ny begyndelse.

Lærerkursus

Til projektet knytter sig et lærerkursus, hvor lærere tilmeldt projektet kan blive klogere på korsriddertiden og Jan Kjærs proces med at skrive historien. Læs mere om kurset her

Tilmelding: Senest 1. februar 2021